marți, 19 februarie 2013

the relative of being beautiful


Sa ti se spuna ca esti frumoasa e cel mai ..(iata!) frumos compliment pe care il poti primi. Si barbatii profita de asta pentru ca e atat de usor si la indemana. Si atat de eficient. Feministele ma vor condamna pentru mintea mea ingusta. Nu cred insa ca sunt superficiala cand spun asta. Si cea mai rigida chimista ar tresari la auzul unor cuvinte elogioase la adresa chipului ei. 

Da, e important sa fii desteapta, calda, amuzanta si sa stii limbi straine. Sa fii buna in domeniul in care activezi. Si sa stii capitale si tabelul lui Mendeleev :-), dar din partea unui barbat vrei sa auzi ca esti frumoasa.  Sau ca alta e mai urata decat tine...Si invers cred ca e valabil. Cunosc o gramada de "Adonisi" care se rasfata la auzul complimentelor fizice. Bineinteles ca tu nu ai nici un merit pentru ca arati asa sau pentru ca celalalt te percepe asa, pentru ca pana la urma totul e relativ. Dar frumusetea fizica e cultivata si printr-o anumita igiena, interes si cult al propriei imagini. Nu e doar un dat natural si atat.

Si ca sa inchei corect din punct de vedere politic, zic sa nu va rezumati doar la un chip frumos si atat, dar ca e o adevarata incantare sa auzi complimentul asta de la cei din jur.

miercuri, 13 februarie 2013

the paper leopard

Eu am o gramada de temeri. Cu totii le avem, dar ne e teama sa nu fim judecati si ne e mai comod sa le transformam in calitati. Daca ai temeri inseamna ca-ti pasa, ca esti implicat si interesat de tot ce se intampla in jur. Traiesti zilnic intr-un rollercoaster si corpul tau e incordat ca in fata unui pericol iminent. Dar nimic din toate astea nu se intampla de fapt in viata reala. Si te gandesti cum se poate trai si altfel decat incordat la maxim?
E ca metafora cu leopardul. Daca leopardul e in spatele tau si tu nu il vezi cand se apropie, mori. In cazul asta, ignorance is bliss. Daca leopardul e in spatele tau si tu il vezi, tot mori, pentru ca doar nu poti sa alergi mai repede decat el, dar mori cu o grimasa de spaima pe fata. Si mai e un leopard, ala de hartie, care e in capul tau si alearga in acelasi timp cu tine. De asta nu scapi asa de usor si nici macar nu te omoara. Asta e spaima autoimpusa a timpurilor noastre.